office@accordobg.com | Гр. Пловдив, Коматевско шосе 24 | 0885 666 844

Дизайнерски идеи за обзавеждане на малки жилища

Дизайнерски идеи за обзавеждане на малки жилища

Дизайнерски идеи за обзавеждане на малки жилища

by admin |декември 6, 2016 | Мебели

Интериорните дизайнери постоянно търсят решения, които да ни помогнат да организираме пространството по най-ефективния начин.

Ето 10 страхотни идеи за обзавеждане на малки помещения, които лесно може да приложите на практика.

Декоративна преградна стена

Когато трябва да се създадат функционални области в рамките на една стая, най-важното нещо е да не обременявате помещението с излишна тежест (мебели или стени). Една лека преградна стена определено може да ви помогне – тя ще отдели спалнята от всекидневната, без да “краде” от оскъдната площ. Подобна декоративна стена прави апартамента уютен и светъл.

Снимка: Allen+Killcoyne Architects

Определено се нуждаете от трапезария!

Много хора се страхуват да създадат зона за хранене в малка кухня. Това лесно може да се постигне във всеки апартамент, ако заложите на компактна кръгла маса и малко канапе, разположено до стената. Друга добра идея са сгъваемите столове.

Снимка: decoholic.org

Акцентирайте върху бялото

Белият цвят може да компенсира някои от недостатъците на вашето пространство и визуално да го увеличи. Ето защо интериорните дизайнери препоръчват за малки апартаменти да се изберат бели мебели и шкафове. Може да добавите няколко шарени акцента, които винаги придават стил и артистичност.

Снимка: Time for Fashion

Регулируемо осветление

За да изглежда едно затворено пространство по-голямо, в него трябва да има много светлина. Осенен полилей, който трябва да се адаптира към различни позиции, добавете още няколко осветителни тела – настолни лампи, лампиони, спотове, аплици – стенни, плафони – таванни, светещи огледала в банята.

Снимка: Stadshem

Малки плочки в кухнята

За да уголемите визуално кухнята, заложете на малките плочки. Освен това те винаги стоят по-стилно от големите.

Снимка: Interiores Chic

Умен камуфлаж

Една от най-големите дилеми за решаване пред интериорните дизайнери е как да прикрият спалнята или леглото в стая, която се ползва за дневна. За да обособите зона за спане е достатъчно да сложите няколко греди, завеси, параван и да вложите щипка въображение.

Снимка: ikea.com

Библиотеката винаги е добро решение 

Може да разделите стаята си на две, като използвате библиотека или рафтове. Това е не само страхотно творческо решение, което стои и много шик, но и невероятно удобен начин за разделяне на пространството.

Снимка: Woman’s Day

Висящи стелажи

Висящите шкафове са повече от добра идея да се използва тавана за съхранение на различни неща. Подобен тип стелажи са лесни за достъп от всеки ъгъл.

Снимка: Decoração de Apartamentos Pequenos

Рафтове на стената

Рафтовете са най-доброто решение за всяко малко пространство, защото не заемат много място, но са толкова универсални, че може да ги използвате за всичко.

Снимка: Lonny

Творчески подход към банята

Всяка малка стая, особено банята, се нуждае от творчески, дори гениални решения. Подберете обзавеждане за банята, което отговаря на размерите й. Не прекалявайте – достатъчни са само мивка, тоалетна и душ.

Снимка: Stadshem

Източник: highviewart.com